10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Troostplek en Kunst op je pad in Vrijbroek

Bezoek aan de troostplek en de kunstroute in het park
Antwerpen
Het Vrijbroekpark is een provinciaal groendomein aan de rand van de stad Mechelen. In het park is heel recent een troostplek aangelegd waar je op een bankje aan het water tussen kastanjes, Portugese laurier en vergeet-me-nietjes, terecht kunt met gevoelens van rouw, verdriet en tederheid. Op initiatief van Joke Van den Bergh, en i.s.m. het Huis van de Mens Mechelen en houtatelier Mechelen. Ook kunstwerken nodigen uit tot contemplatie. Tijdens je bezoek aan het park kun je op eigen houtje de route "Kunst op je pad" volgen. Info en plattegrond met route vind je op www.vrijbroekpark.be, doe-het-zelf wandelingen.
Kunst
Ritueel
Wandeling
vr 30 april
za 1 mei
zo 2 mei
ma 3 mei
di 4 mei
wo 5 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
zo 9 mei
09.00-20.00
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk
Locatie
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark

Ridder Dessainlaan 65
2800 Mechelen
België

Het Vrijbroekpark is een groene long van 65 hectare aan de rand van de stad Mechelen. De ideale plaats om te wandelen, te spelen, te sporten of onze plantencollecties te bewonderen.

Voortaan kun je vlot parkeren op parking Eekhoorn.
Op zondag kun je ook gebruik maken van onze extra parking bij Kellogg's.

Je vindt de troostplek dichtbij de kleine vijver, niet ver van het bezoekerscentrum.
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.