10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Sluit[er]tijd

Fotografieproject in de openbare ruimte
West-Vlaanderen
De impact van de coronacrisis is enorm en heeft invloed op alle aspecten van onze samenleving en onze mooie stad. We geven deze crisis een plaats in het stadsbeeld door middel van een fotografieproject in de openbare ruimte. Zestig beelden worden tentoongesteld langs de muur van de DuPont-fabriek in de Brugse Komvest.
De beelden worden vergezeld door een fragment uit Koortsdroom, een tekst die Anna Vercammen (huiskunstenaar Cultuurcentrum Brugge) speciaal voor dit project heeft neergepend.
Expo
Kunst
vr 30 april
za 1 mei
zo 2 mei
ma 3 mei
di 4 mei
wo 5 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
zo 9 mei
Doorlopend
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

De impact van de coronacrisis is enorm en heeft invloed (gehad) op alle aspecten van onze samenleving en onze mooie stad. In het (lege) straatbeeld maar ook in de ziekenhuizen, bejaardentehuizen en op andere plaatsen is de pandemie zichtbaar en veel inwoners hebben dit op foto vastgelegd. We geven deze crisis een plaats in het stadsbeeld door middel van een fotografieproject in de openbare ruimte. 

Na een uitgebreide oproep, dienden 244 Bruggelingen 663 foto’s in. Een jury samengesteld uit Jan Darthet (fotograaf), Matthias Desmet (stadsfotograaf), Tom Dewaele (noodplanningsambtenaar Stad Brugge), Marijke Dobbels (directeur WZC Van Zuylen), Jean Godecharle (fotograaf) en Marc Van Ranst (viroloog) maakten de selectie van de 60 beelden die de op de tentoonstelling  in de openbare ruimte langs de muur van de DuPont-fabriek in de Brugse Komvest getoond worden. De werken zijn vanaf 13 maart (één jaar na het ingaan van de eerste lockdown) te zien.

Met werk van Steven Anseeuw, Kurt Coppé, Luc Crul, Greet De Deyne, Lut De Duytsche, Antoon De Groote, Selina De Maeyer, Martine Debuf (TIHF), Tom Delaey, Ann-Sophie Deldycke, Kathleen Demey, Femke den Hollander, Tania Desmet, Michel Deveen, Claudine Devos, Lisa Dumon, Lieven Fiers, Gerda Ghekiere, Philippe Goetinck, Cédric Haghebaert, Wendy Huygebaert, Bart Keereman, Anne Lammens, Nolle Lybeer, Kristof Maenhout, Ellen Merckx, Joseph Meyns, Christophe Muylaert, Valérie Naessens, Katrien Orlans, Alex Overfeldt, William Paternotre, Chris Provoost, Sammy Roelant, Daphne Roelants, Tom Rotsaert, Isabel Rottiers, Andrea Shkreli, Eveline Strubbe , Bart Van Assche, Dymphna Vandenabeele, Maarten Vandewalle, Johan Vanparys, Pieter Vercruysse, Luc Verpoort en Djorden Vlaeminck.

De beelden worden vergezeld door een fragment uit Koortsdroom, een tekst die Anna Vercammen (huiskunstenaar Cultuurcentrum Brugge) speciaal voor dit project heeft neergepend.

Alle foto's en de volledige tekst Koortsdroom zijn te ontdekken via ccbrugge.be/sluitertijd.

Locatie
Komvest, Brugge

Komvest
8000 Brugge
België

Openbare ruimte
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Cultuurcentrum Brugge
Cultuurcentrum Brugge maakt prikkelende artistieke keuzes met focus op spreiding van (inter)nationale producties Circus, hedendaagse dans, theater, muziek en multidisciplinaire projecten waarin ook andere kunstvormen geïntegreerd worden