10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Postkantoor 00/00/00

Brieven naar overleden geliefden
Vlaanderen
Brieven naar de overkant. Het postkantoor archiveert handgeschreven brieven naar overledenen. 
Enkele illustratoren hertekenen de inhoud van een brief met potlood. Een afdruk van de hertekening wordt naar de briefschrijver gestuurd als antwoord vanuit het postkantoor.
Kunst
Schrijven
vr 30 april
za 1 mei
zo 2 mei
ma 3 mei
di 4 mei
wo 5 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
zo 9 mei
Doorlopend
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Verdriet plakt soms aan alle muren van het huis vast. 
Het postkantoor archiveert handgeschreven brieven naar overledenen. Uit elke brief wordt een citaat anoniem* op de website gepubliceerd. Later worden deze citaten gebundeld in een uitgave.

Saar De Buysere (beeldend kunstenaar) - Sassafras De Bruyn - (illustratrice en vormgeefster) - Heike Sofia Villavicencio Rammeloo (beeldend kunstenaar) Penelope Deltour (illustratrice), Yule Hermans (illustratrice), Leen Huysmans (illustratrice) en Nakke Van Loo (beeldend kunstenaar) hertekenen de inhoud van een brief met potlood. Het lot bepaalt de kunstenaar aan wie de brief wordt toevertrouwd.
Een afdruk van de hertekening wordt naar de briefschrijver gestuurd als antwoord vanuit het postkantoor. 

Het postkantoor geeft de briefschrijver de mogelijkheid om de originele hertekening van de kunstenaar aan te kopen. De briefschrijver heeft het recht om de tekening aan te kopen tot drie maanden na ontvangst van het antwoord. Nadien vervalt het voorkooprecht en heeft de kunstenaar de mogelijkheid om het werk verder aan te bieden.
Bij interesse in de aankoop van de hertekening (A6-formaat/postkaart) van jouw brief, kan je contact opnemen met het postkantoor via ijsvooriedereen@gmail.com

 

Locatie
Postbus 40, 9000 GENT-CENTRUM

Lange Kruisstraat 55
9000 GENT
België

Mensen kunnen een brief schrijven naar het postkantoor en de brief posten in een postbus van Bpost met als adres:
Postkantoor 00/00/00
Postbus 40
9000 GENT-CENTRUM
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Postkantoor 00/00/00
Postkantoor 00/00/00 is een postkantoor voor brieven naar overleden mensen. 00/00/00 geeft aan dat tijd in de dood onbestaande is. Voor de nabestaanden herbegint de jaartelling vanaf 0, er is een leven met en zonder de overledene. Het postkantoor werd geopend op 05/01/2017 als hou-vast in donkere dagen. Rouw is de omgekeerde postzegel op een gesloten envelop.

Het postkantoor wil mensen op verhaal brengen, door te schrijven over de dood heen. Handgeschreven brieven naar overledenen. Want liefde overlijdt niet.
Een kunstenaar maakt een hertekening van deze brief en bezorgd deze aan de briefschrijver.