10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Verlies en rouw in de zorg. Praat erover.

Online lotgenotencontact
Brussel
Zorgen voor iemand anders kan intense verlieservaringen met zich meebrengen. Bovendien deed het coronavirus er het voorbije jaar een schepje bovenop. Veel mantelzorgers verloren een dierbare, of werden op een andere manier geconfronteerd met verlies. Tijdens dit digitale lotgenotencontact maken we kennis met de verschillende vormen van rouw en verlies. Hierbij is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, stil te staan bij je eigen verhaal en met behulp van enkele tips op zoek te gaan naar hoop en troost.
Lezing
do 6 mei
16:00-17:30
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Zorgen voor iemand anders kan intense verlieservaringen met zich meebrengen. Wanneer je bv. afscheid moet nemen van een dierbare, een onverwachtse diagnose moet verwerken, vrije tijd moet opgeven om voor een ander te zorgen of je veerkracht verliest als mantelzorger, dan is het een hele zoektocht om deze verlieservaringen te verwerken en hiermee te leren omgaan. Bovendien deed het coronavirus er het voorbije jaar een schepje bovenop. Veel mantelzorgers verloren een dierbare of werden op een andere manier geconfronteerd met verlies. Elke vorm van verlies laat een spoor na en verdient aandacht!

Tijdens dit digitale lotgenotencontact maken we kennis met de verschillende vormen van rouw en verlies. Hierbij is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, stil te staan bij je eigen verhaal en met behulp van enkele tips op zoek te gaan naar hoop en troost. We gaan vertrouwelijk om met de door jullie gedeelde informatie.

Wanneer: 6 mei 2021, om 16u

Wijze van deelname: Online. We bezorgen je enkele dagen voor de bijeenkomst een handleiding en een link waarmee je kan deelnemen. Heb je een laptop, computer, tablet of smartphone met een webcamera en micro? Dan kan je via de door ons gestuurde link en het platform Jitsi Meet zeker deelnemen. Je hoeft voor de rest niets te installeren.

Wens je in te schrijven?

Stuur een mailtje naar liliana.nikolova@coponcho.be en vermeld je naam, mailadres, woonplaats en dat je voor dit online praatmoment wil inschrijven. Zet de datum al zeker in je eigen agenda en laat het ons weten!

Locatie
Online

Sint-Jansstraat 32-38
1000 Brussel
België

We bezorgen je enkele dagen voor de online bijeenkomst een handleiding en een link waarmee je kan deelnemen. Schrijf eerst in via liliana.nikolova@coponcho.be. Je hebt een laptop/computer/smartphone nodig, met een webcamera en micro en internetverbinding.
De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Organisator
Coponcho
Coponcho is een erkende Vlaamse mantelzorgvereniging en onderdeel van S-Plus vzw. Coponcho infomeert en sensibiliseert, behartigt de belangen van mantelzorgers en zorggebruikers en ondersteunt deze groepen met een uitgebreid vormingsaanbod.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
De activiteit is online. Stuur een mailtje naar liliana.nikolova@coponcho.be en vermeld je naam, mailadres, woonplaats en dat je voor dit praatmoment wil inschrijven. Daarna krijg je via mail informatie en een handleiding om online te kunnen deelnemen.