10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Klein museum van het innerlijk

Interactieve website met verhalen als troost, verhalen die verbinden, verhalen die tonen dat het leven sterker is.
Limburg
In het online klein museum van het innerlijk, vind je een verzameling van verhalen die toegefluisterd werden door dingen en mensen het afgelopen jaar. Verhalen over verliezen en iets anders terugvinden. Verhalen die een nieuw begin willen aankondigen. Verhalen die vertellen over het nieuw leven dat groeit ondanks en door alles heen. Voor elke leeftijd is er wel iets. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende vormen van storytelling.
Kunst
vr 30 april
za 1 mei
zo 2 mei
ma 3 mei
di 4 mei
wo 5 mei
do 6 mei
vr 7 mei
za 8 mei
zo 9 mei
Doorlopend
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Onze regisseur Ine Ubben ziet zichzelf als activist van het kleine, het kwetsbare. In haar eigen werk creëert ze participatieve theaterprojecten waarbij ontmoeting centraal staat. Sinds 2017 brengt ze ook persoonlijke objecten binnen in deze ontmoeting. In Praag leerde ze de kracht van ‘devised theater’, waarin niet enkel de performer, maar ook de dingen iets vertellen.

In het klein museum van het innerlijk vertellen de dingen hun troostend verhaal. Vermits wij in dit coronajaar soms meer met dingen dan met mensen omringd waren, was het een heel rijke ontdekkingstocht om te zoeken naar welke verhalen ons werden toegefluisterd en hoe zij ons in deze bewogen tijden toch troost konden geven. 

 

Locatie
online

online
0000 online
België

www.verhalenvangers.be
Organisator
Collectief Verhalenvangers
Het collectief verhalenvangers is een initiatief van theatermaker Ine Ubben, Reinhilde Bielen, Ray De Blauwer, Griet Liebens, Kurt Vanhengel, Sandra Maes en Pieter Goossens.