10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

'HEEL het land'-wandeling 1: Moerbeke-Waas

Wandelen tussen Galloway-runderen en langs uitgestrekte kreken
Oost-Vlaanderen
FedOS vzw organiseert samen met de Seniorenwerking Wachtebeke een (coronaveilige) wandeling in het kader van 'HEEL het land'. Zo kunnen we elkaar in kleine bubbels opnieuw ontmoeten. Een wandeling van ongeveer 5 km, om in gezelschap te genieten van de natuur en het weerzien.

Tijdens dit wandelparcours is er de mogelijkheid om stil te staan bij een 'troost-boom', waar deelnemers als zij wensen een boodschap in kunnen hangen. Hiervoor zijn lintjes voorzien waarop geschreven kan worden en die in de boom kunnen worden geknoopt.
Wandeling
vr 30 april
12:30-17:00
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

OPGELET: Deze wandeling gaat door op de opgegeven datum indien de corona-maatregelen het toelaten. Zo niet, wordt de wandeling verzet naar een latere datum.

Inschrijven kan tot 23 april, via dit online inschrijvingsformulier.

Extra info omtrent parkeerplaats, een plannetje, openbaar vervoer, eventuele sanitaire mogelijkheden... ontvang je ná je inschrijving. 

Vrijdag 30 april 2021: Moerbeke-Waas

In Moerbeke-Waas kan je wandelen tussen Galloway-runderen, langs uitgestrekte kreken tot de Nederlandse grens. De landelijke polders van het Waasland brengen iedereen in verrukking. Het Heidebos is van een wonderlijke schoonheid. En uniek bovendien, want de combinatie van bos en heide is behoorlijk zeldzaam in deze contreien. Dit gebied is in Wachtebeke bekend als 'het vliegplein', al heeft daar nooit een vliegtuig gestaan. Het werd aangelegd tijdens het interbellum door de Belgische strijdkrachten als 'hulpvliegveld 35'. Onder Duitse bezetting fungeerde het als schijnvliegveld.

Locatie
Startplek: Heidebos, Keizershoek (parking 1), Moerbeke

Heidebos Parking 1
Keizershoek
9180 Wachtebeke
België

De wandeling verloopt over natuurlijk terrein. Voorzie dus aangepast schoeisel.
Langs het parcours zijn er geen sanitaire voorzieningen: hou hier rekening mee.
Organisator
FedOS vzw
FedOS vzw is een onafhankelijke sociaal-culturele vereniging voor 50-plussers, met lidclubs en individuele leden in heel Vlaanderen en Brussel. Optimaal ouder worden is ons doel, gemeenschapsvorming en cultuurparticipatie zijn onze troeven.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
Het aantal beschikbare plaatsen
40 personen per wandeling
Je kunt individueel inschrijven, of met een bubbel van maximum 4 personen. Inschrijven kan tot 23 april, via dit online inschrijvingsformulier:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=rMJra-wJkk6MuhoPnog2TxqcBFY98LFHn0xRuMc66wZUQTdVQU1XU0dBV0NVUEMySEhKUEhMVkpQOS4u

Lukt dit niet? E-mail dan naar: heelhetland@fedos.be
Het inschrijvingsgeld bedraagt 3 euro en hoeft pas betaald te worden wanneer u onze bevestigingsmail krijgt (met daarin de betalingsgegevens). Een hapje en een drankje zijn in deze prijs inbegrepen.