10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

'HEEL het land'-wandeling 7: Orveyt- en Mortagnebos (Moen)

Mooie vergezichten over de golvende velden van de zuidelijke Leiestreek
West-Vlaanderen
FedOS vzw organiseert samen met Bekaert Seniorenwerking een (coronaveilige) wandeling in het kader van 'HEEL het land'. Zo kunnen we elkaar in kleine bubbels opnieuw ontmoeten. Een wandeling van ongeveer 5 km, om in gezelschap te genieten van de natuur en het weerzien.

Tijdens dit wandelparcours is er de mogelijkheid om stil te staan bij een 'troost-boom', waar deelnemers als zij wensen een boodschap in kunnen hangen. Hiervoor zijn lintjes voorzien waarop geschreven kan worden en die in de boom kunnen worden geknoopt.
Wandeling
do 6 mei
12:30-17:00
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

OPGELET: Deze wandeling gaat door op de opgegeven datum indien de corona-maatregelen het toelaten. Zo niet, wordt de wandeling verzet naar een latere datum.

Inschrijven kan tot 23 april, via dit online inschrijvingsformulier.

Extra info omtrent parkeerplaats, een plannetje, openbaar vervoer, eventuele sanitaire mogelijkheden... ontvang je ná je inschrijving. 
 

Donderdag 6 mei 2021: Orveyt- en Mortagnebos (Moen)

De wandeling start aan het mooiste plekje van Zwevegem, bij een authentiek ophaalbrugje uit de 19de eeuw. Vandaar slingert de route zich door het Orveytbos, gelegen aan het kanaal Kortrijk-Bossuit. Eens uit het bos zet de wandeling zich verder langs verharde voetwegen en landelijke wegeltjes met mooie vergezichten over de golvende velden van de zuidelijke Leiestreek.

Locatie
Startplek: Aan het oude Sint-Pietersbrugje in Moen. Aan de kruising tussen de Kraaibosstraat en Sint-Pietersbruglaan (8552 Zwevegem)

Sint-Pietersbrug
8552 Zwevegem
België

De wandeling verloopt over natuurlijk terrein. Voorzie dus aangepast schoeisel.
Een foodtruck en sanitair zijn ter plaatse aanwezig!
Organisator
FedOS vzw
FedOS vzw is een onafhankelijke sociaal-culturele vereniging voor 50-plussers, met lidclubs en individuele leden in heel Vlaanderen en Brussel. Optimaal ouder worden is ons doel, gemeenschapsvorming en cultuurparticipatie zijn onze troeven.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
Het aantal beschikbare plaatsen
40 personen per wandeling
Je kunt individueel inschrijven, of met een bubbel van maximum 4 personen. Inschrijven kan tot 23 april, via dit online inschrijvingsformulier:
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=rMJra-wJkk6MuhoPnog2TxqcBFY98LFHn0xRuMc66wZUQTdVQU1XU0dBV0NVUEMySEhKUEhMVkpQOS4u

Lukt dit niet? E-mail dan naar: heelhetland@fedos.be
Het inschrijvingsgeld bedraagt 3 euro en hoeft pas betaald te worden wanneer u onze bevestigingsmail krijgt (met daarin de betalingsgegevens). Een hapje en een drankje zijn in deze prijs inbegrepen.