10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

GEANNULEERD: Coronaritueel, terugblik en vooruitblik (Noord Limburg)

Op locatie in Noord-Limburg
Limburg
We staan stil bij wat je wél én wat je niet meeneemt uit de coronatijd. We maken én voeren een gezamenlijk overgangsritueel naar de post-coronatijd uit om los te laten en/of iets nieuws te beginnen.
Workshop
do 6 mei
Eerste sessie (6/5): 19:30 - 21:00, online (zoom)!
Tweede sessie (22/5): 10:00 - 11:30, Lommelse Sahara
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Iedereen kijkt uit naar het einde van de coronatijd. We zijn er nog niet, maar we kunnen wél al bij die periode stilstaan. Zo maken we met een gezamenlijk ritueel geleidelijk de overgang naar de post-coronatijd. Tijdens een eerste sessie staan we stil bij de vraag: 'Hoe heb ik de corona-periode met de lockdowns en maatregelen ervaren? Wat vond ik niet fijn en wil ik achter mij laten? Wat heb ik hieruit geleerd en neem ik mee naar de toekomst?' We ontwikkelen samen een ritueel om los te laten en/of iets nieuws te beginnen. In een tweede sessie komen we bij elkaar op locatie en voeren we het ritueel samen uit. We delen de betekenisgeving, genieten van het samenzijn en nemen zo een vernieuwde start.

Naast de workshop:

Marco Lenaerts is leerkracht drama/muzische vorming, liedjesmaker en muzisch/creatief coach (https://www.volgensmarcus.be/). Hij gaat op basis van de algemene (anonieme!) input van de deelnemers, een lied componeren. Hij zingt het in en stelt het digitaal ter beschikking. Dit lied kunnen we dan gebruiken in de tweede sessie, tijdens het uitvoeren van het overgangsritueel.

Locatie
Sessie 1:online, sessie 2: Lommelse Sahara

startplaats en parking: Evenementenhal De Soeverein
Sportveldenstraat 10
3920 Lommel
België

De Sahara in Lommel als locatie van de 2de sessie is een voorstel. Indien nodig kunnen de deelnemers samen een andere locatie in dezelfde regio voorstellen.
Organisator
Avansa Limburg
Avansa Limburg is één van de dertien regionale sociaal-culturele organisaties in Vlaanderen.
Bij Avansa Limburg leer je iets bij in je vrije tijd. We geven vormingen en cursussen, en organiseren ook andere activiteiten: een uitstap, een kunstproject, een debat, een leesgroep, een film, … Bij Avansa leer je altijd samen met andere mensen.
We vinden levenslang leren belangrijk. Want leren maakt mensen sterker. En sterke mensen maken de samenleving beter.
Voor deze activiteit moet je reserveren.
Het aantal beschikbare plaatsen
9
Inschrijven kan bij Avansa Limburg:
- liefst via de website: https://avansa-limburg.be/activiteiten/online-coronaritueel-terugblik-en-vooruitblik-1
- of bellen naar 011/560 105

Code van deze workshop is: 212722EO
- Standaardprijs: €22
- Kortingsprijs: €14 (korting voor: (1) studenten, (2) personen met een werkloosheidsuitkering, (3) gepensioneerden, (4) personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, (5) personen die geen diploma hoger onderwijs hebben (maximum secundair onderwijs behaald)
- Verhoogde tegemoetkoming: €6 (Bewijs dit met een klevertje van de mutualiteit. Of schrijf je in via Rap op Stap)