10 DAGEN VAN
TROOST EN HOOP

Tijdens Heel het land slaan we de handen in elkaar waarin we van 30 april tot 9 mei 2021 met velen, het land weer helen. We staan stil bij elke vorm van verlies die de coronacrisis met zich meebracht. Van concreet verlies van geliefden tot het meer abstracte verlies van een wereldbeeld dat zo plots en drastisch overhoop werd gegooid en ons allen in de kern van ons bestaan heeft geraakt. lees meer...

Samen Lezen over troost en verlies

Samenleessessie kortverhaal en poëzie
Oost-Vlaanderen
Op de sfeervolle plek van de Sint-Baafsabdij lezen we samen een rakend verhaal en een gedicht over verlies en troost. Welke woorden werken en welke zinnen zijn onweerstaanbaar? Wat springt eruit, wat raakt je, welke beelden komen bij je op? Gedachten en emoties van personages doen je aan je eigen leven denken. De tekst werkt als spiegel voor eigen gedachten en gevoelens. Omdat gedichten emoties zo goed onder woorden brengen. En omdat samen lezen en erover praten je bij andere mensen brengt.

SamenLezen is een bijzondere en tegelijk simpele werkvorm. Iemand leest hardop een verhaal/gedicht voor en pauzeert doorheen de tekst. Het is in die pauzes dat we met elkaar in gesprek gaan.
Helemaal gratis. Iedereen is welkom.
Workshop
do 6 mei
14:00-16:00
Deze activiteit is gratis
UiTmetVlieg / kindvriendelijk

Eva Rousselle studeerde Filosofie en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Als vaste medewerker bij Avansa staat ze in voor het educatieve aanbod filosofie, zingeving en literatuur. Ze begeleidt al vijftien jaar filosofieleesgroepen en -cursussen. Daarnaast coördineert ze de projecten Dag van de Filosofie, Leesgroep in je bib en SamenLezen.

Locatie
Locatie: Poortje van de Sint-Baafsabdij, 9000 Gent

Voorhoutkaai 43
9000 Gent
België

De Sint-Baafsabdij was een abdij in Gent. De abdij werd in de 7e eeuw gesticht door Amandus van Gent, een zendeling uit Aquitanië.
Organisator
Avansa regio Gent
Avansa Gent-Eeklo is één van de dertien Avansa-organisaties in Vlaanderen. We creëren, vaak in samenwerking met andere organisaties, een brede waaier aan leerrijke activiteiten. Tijdens deze activiteiten kunnen volwassenen elkaar ontmoeten, met elkaar van gedachten wisselen en van elkaar leren. www.avansa-regiogent.be
Het aantal beschikbare plaatsen
9
Telefonisch via Avansa op 09 224 22 65
Online via https://avansa-regiogent.be/r/9586